7 Причини да използвате адаптивен дизайн при изработка на сайтове « site4u site4u
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

7 Причини да използвате адаптивен дизайн при изработка на сайтове

В днешния все по-развиващ  се  мобилния свят, е невъзможно да се справите, ако при изработка на сайтове не проектирате вашия сайт с адаптивен дизайн. Адаптивния  дизайн ( responsive design ) , позволява, вашата уеб страница  да бъде отворена  и да  функционира правилно на всяко мобилно устройство.  Това е много  важно, ако искате потребителите да имат достъп до сайта ви във всеки един миг  или да правят бизнес с вас в движение. Ще ви дадем няколко причини , за да ви помогнем да разберете, защо при изработка на сайтове , избирането на адапивен дизайн е важно и печелившо за вашия бизнес.

1.Адаптивния дизайн  предлага по-добро
потребителско изживяване.

Това е едно  от най-очевидните предимства на адаптивния дизайн при изработка на сайтове .  Проектирането на адаптивен  уеб сайт дава възможност за най-доброто преживяване за потребителя, без значение от  какво  устройство има достъп до него- таблет, мобилен телефон или компютър.

 why-do-you-need-responsive-web-design

2. Увеличавате печалбите си.

Броя на гледанията на мобилните сайтове, вече превзе броя на гледания на настолен компютър. Логично е, в близко бъдеще, мобилните търсения да превъзхождат търсенията от настолен компютър.

Ако при изработка на сайтове използвате адаптивен дизайн, вие несъмнено ще увеличите печалбите си, тъй като 67% от потребителите твърдят, че са по-склонни да купят стока или продукт от мобилен сайт.

3. Google. Google. Google (Споменахме ли Google?)

google-mobile-search

Когато Google направи препоръка, по-добре да я приемете сериозно и всички трябва да се вслушаме. На сайта за разработчици на Google – излезе известие, чрез което гугъл препоръчва на всички хора притежаващи сайт,или  при изработка на сайтове да използват адаптивен дизайн – като използват един HTML/CSS код за всички изгледи.

 

4. При изработка на сайтове , адаптивния дизайн намалява времето, необходимо за неговото управление.

Ако при изработка на сайтове , не проектирате вашия сайт с адаптивен дизайн, ще трябва да имате  няколко негови версии, който ще работят на мобилни телефони, таблети, настолни компютри, и т.н. Ще трябва да управлявате  (или трябва да има някой, който да  управлява) всяка версия на сайта ви, като актуализира няколко пъти за всичките версии. При изработка на сайтове ,  адаптивният дизайн ще ви позволи да правите промени за всички версии на сайта наведнъж. Можете да сте сигурни, че без значение на  какво устройство гледат сайта, потребителите ще  могат  да го виждат ясно и отчетливо.

responsive-web-template3

5. Адаптивния дизайн, при изработка на сайтове  ви позволява да следите, кой  посещава  вашия сайт

Ако имате няколко версии на сайта си, много по-трудно  можете да следите статистиката си, защото посетителите ще бъдат  разделени  на две половини между мобилна  и не-мобилна версия на сайта ви. Ако изработите сайта си, така че да бъде адаптивен,  можете да проследите кой го посещава в зависимост от броя на кликванията, които получава.

6. Адаптивния дизайн ви дава възможността за гъвкавост в бъдеще.

Технологиите винаги се променят. Използването на  адаптивен дизайн при изработка на сайтове , ви дава възможността и функционалността да актуализирате и адаптирате вашия сайт при излизането на нови мобилни устройства на пазара.

7.Изработка на сайтове с адаптивен дизайн ви спестява пари

Сложният адаптивен  дизайн може да бъде по-скъп  първоначално,   но вие спестявате пари, защото вече не е нужно да се плаща на някого, за  да поддържа множество версии за вечни времена. При изработка на сайтове с адаптивен дизайн, всяка актуализация на основният сайт, aвтоматично ще бъде прехвърлена и на останалите версии, без да се налага да се съобразявате как ще изглежда, как ще се представи или колко промени трябва да направите. Така при  изработката на сайт с адаптивен дизайн,  го прави по-ефективен  в дългосрочен план.

Кошница