Как да изберем подходящ домейн? « site4u site4u
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как да изберем подходящ домейн?

Изборът на домейн е подобен на избора на името на фирмата ви, изисква да отделите определено време. Вашето домейн име всъщност е самоличността ви интернет пространството. За да изберете домейн  ,първо трябва да се уверите ,че името подхожда на бизнеса ви, но също така е лесно да се намери и популяризира. Следвайте тези стъпки , които ще ви помогнат да изберете най-доброто домейн име .

ЛЕСНО ЗА ПИСАНЕ

Намиране на домейн име, което е лесно за писане е много важно за онлайн успеха ви. Ако използвате жаргон -u вместо you или думи с алтернативен правопис -express вместо  xpress ,може да бъде по-трудно за потребителите да намерят вашия сайт .

БЪДЕТЕ КРАТКИ

Ако вашето домейн име е дълго и сложно ,рискувате клиентите да го напишат грешно. За това -кратко, просто и лесно за запомняне. Така има по-малка вероятност от печатни или правописни грешки и е лесно за намиране от повече потребители.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ КЛЮЧОВИ ДУМИ

Опитайте се да използвате ключови думи, който да описват вашия бизнес и услугите, които предлагате. Също така такива ключови думи или фрази, които потенциалните клиенти биха търсили. Домейн името трябва да звучи добре, да се произнася лесно и да изисква малко или никакво обяснение ,а не да трябва да го повтаряте на клиентите си  по три пъти или буква по буква.

ИЗБЯГВАЙТЕ ЦИФРИ

Те са предпоставка за грешки и неточности.Избягвайте използването на 0, която лесно се бърка с О. Също така избягвайте заместванията с цифри примерно 4 вместо for  или 2 вместо to.

 БЪДЕТЕ УНИКАЛНИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ

Бъдете креативни, проявете творчество. Има милиони регистрирани домейн имена, така че да имате привлекателно, добре звучащо  и лесно запомнящо се домейн име е от съществено значение. Споделете го с вашите близки и приятели, за да се уверите, че звучи добре.

НАПРАВЕТЕ ПРОУЧВАНЕ,ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ НЕПРИЯТНОСТИ

Уверете се,че името което сте избрали не е запазена марка, авторско право или се използва от друга компания. Това може да доведе до огромна правна бъркотия и излишни главоболия.

 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОДХОДЯЩО  РАЗШИРЕНИЕ НА ДОМЕЙН ИМЕТО ВИ

Това е удължаването на домейн името ви с надставки като .com .net .org .biz и така нататък. Те може да имат специфични употреби, таке че не забравяйте да изберете това, което работи за вашия бизнес. Домейните от високо ниво  .com .net .org са най-старите пуснати в продажба и съответно най-популярни. За да проверите свободни имена в България може да използвате сайтове които предлагат закупуването им и хостинг услуги.

Кошница