Как да създадем професионално лого при изработка на сайт « site4u site4u
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как да създадем професионално лого при изработка на сайт

Професионалното лого при изработка на сайт ,  може да подчертае фирмата ви ,организацията ви ,вашия продукт. От друга страна едно непрофесионално лого може да съсипе марката  или иначе доброто  дизайнерско портфолио . Много от логата, които се използват при изработка на сайт , са непрофесионални и носят издайническите белези на любител или начинаещ. Всеки си мисли,че може да проектира страхотно лого, но само познанията по Photoshop не са достатъчни.

Тук ви предлагаме някои прозрения в работния процес и дизайна  по изготвянето на едно ефективно и модерно лого, необходимо за изработка на уеб сайт и не само ! С тези съвети и с вашата  креативност ,вие можете да направите вашия блестящ лого дизайн.

Дизайн: проект ,скица

Много начинаещи веднага ще седнат на компютъра да създават лого, което е важна част и необходимо при изработка на сайт . Обаче, по често се случва така,че отделят и пропиляват време за специални ефекти и филтри. Въпреки, че това може да бъде полезно, това обикновенно означава,че добре обмисления дизайн и майсторството на самото лого остават на заден план. По – добрият начин да започнете е- като вземете бял лист и молив. Помислете за значението и чувството, което искате да предадете на зрителя чрез логото. Дали ще е лого  за високо технологична компания, или пък за някаква организация, трябва ли да е просто и семпло, или пък сложно, необходимо ли е при изработка на сайт ? Всичко за което мислите и имате като идея нахвърляйте и скицирайте. След като сте нахвърлили и скицирали различни варианти на логото, започнете да елиминирате тези, които ви изглеждат неподходящи и слаби. Едва, когато сте доволни от вашите идеи и скици, преминете към работа на  компютъра.

Изграждане: Векторна графика при изработка на лого , изработка на сайт

В света на векторните графики – това е една тема, която много начинаещи( и някои специалисти) намират за объркваща. През последните години някои софтуери като Photoshop, Paint Shop Pro и  Fireworks ,размиха границите между векторни и растерни графики. Общи графични формати като like GIF, JPEG, BMP и  TIFF са всички растерни формати. Цифрови снимки са перфектен пример  за растерни графики (известни също като „растерни изображения“) – защото те са направени от точки, които са ни познати като пиксели. Растерните  графики имат специфична резолюция. Ако увеличите цифрова снимка, ще видите отделните пиксели. Можете да мащабирате растерна графика в размер, в който да  получите някои прилични резултати, но колкото повече увеличавате размера на растерна графика означава, размазване и размиване  на пикселите и едно не добро изображение.  Photoshop , Pixelmator , Paint Shop Pro и Painter са добри примери за приложения, които са предназначени основно за растерна графика, за създаване и редактиране на снимки. Те не са най-добрите средства за дизайн на лого -необходимо при изработка на сайт .

Обратно на  това, векторните  графични файлове не са направени от точки или пиксели. Вместо това, те са математически формули за форми. Векторните графики  могат да бъдат увеличени или намалени, във  всякакъв размер, без загуба на детайли или яснота на графиката . Например, линии и криви на векторна графика ще изглеждат толкова съвършено ясно на малка визитка, колкото и  на гигантски билборд или  реклама. Професионалните  лога са направени с векторна графика, така че могат да се използват за търговски печат във всякакви размери, изработка на сайт, телевизия и всички други форми на медиите. Отлични търговски програми за чертеж на векторни графики са : Adobe Illustrator , Lineform , FreeHand , и Corel Draw .

Декорирайте :цветови схеми

Когато мислте  за “fill” и “stroke” цветове, опитвайте и използвайте цветови комбинации, които дават смисъл, чувство на логото. Например не можете да използвате ярко розово и оранжево за инвестиционна банка. За цветно вдъновение можете да си помогнете като разгледате тук -https://kuler.adobe.com/create/color-wheel/

Варианти:Черно и бяло

След като сте дали живот на логото си, запълвайки го с цветове, помислете как ще изглежда, когато го копирате или изпращате по факс. Ако изглежда мътно и неясно, когато излезе черно бяло на копирна машина или факс, е време да се върнете на компютъра и да направите  отделна версия на логото си- изцяло черено бял  вариант приложим за всичко, не само приложимо при изработка на  сайт .  В черно и бялата си  версия може да се различава до известна степен от оригинала, но тя трябва да запази цялостния си вид и усещане.

Планиране :Медия

При разработването на лого, имайте предвид вашата целева среда. Например, ако едно лого ще се показва само в уеб сайт, за изработка на сайт ,  може да го направите  с множество цветове или дори специални ефекти. Въпреки това, ако логото ще бъде използвано за търговски печат, трябва да се помисли за  сложността на лого и да се направи сметка за това , че множество цветове и ефекти ще допринесат за високи разходи за печат. За някои логота, може да се създаде уеб версия и не толкова сложна версия за печат. В света на печата, всеки цвят се нарича „spot“ цвят и колкото  повече цветове са необходими, толкова по-скъп е  печата.

Уточнете :Типография/шрифт

Думи, които формират част от логото са точно толкова важни, колкото и графиката.Много от начинаещите ще използва някакъв стар шрифт за лого. Обаче, стила на  буквите, шрифтовете и дори случая (главни букви, малки букви, смесени) в логото може да има драматични последици. Никога не подценявайте нуждата да използвате  ефективна типография, шрифт. Също така, ако логото си използва шрифт, използвайте софтуер за конвертиране на буквите на форми / очертания. По този начин, ако имате нужда да изпратите векторен  файл на някого, те няма да се нуждаят от вашия шрифт, инсталиран на тяхната система.

 Лого дизайна е важна част от изработка на сайт и  е едно много  интересно предизвикателство. Дано сме ви били полезни при проектирането на  вашето лого, с нашият опит и съвети.

Кошница