Използване на социални медии за популяризиране на сайт « site4u site4u
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Използване на социални медии за популяризиране на сайт

Социалните медии определено трансформират начина по който използваме интернет. Те се превърнаха в един от най-добрите начини за популяризиране на сайт . Социалните медии са и сравнително по евтин начин за реклама и популяризиране на сайт . Сайтове като Facebook, Twitter, YouTube, Google +, Myspace,  LinkedIn и др. имат огромен брой посетители и огромен трафик всеки  ден. Възможно е да спечелите и да се възползвате от този трафик , ако  използвате правилният подход и начин, в зависимост от целите ви и вида на уеб сайта ви. Трябва да намерите правилният начин за вас, за да получите по  голям трафик и публичност от социалните медии за популяризиране на сайт . В тази статия ще обсъдим някои от най -добрите начини да го постигнете, ето някои бързи и лесни съвети за популяризиране на сайт , чрез използването на най – популярните социални медии – Facebook, Twitter, YouTube, Google +, MySpace, LinkedIn и др.

 За  популяризиране на сайт – Имайте разнообразно Social Media присъствие

При  популяризиране на сайт , не се огранчавайте използвайки само един сайт като Facebook или Twitter. Ако използвате поне три – четири различни сайта, вие увеличавате потенциала си за достигане до повече хора. Не забравяйте и това ,че всека една  социална медия  ви дава възможността да достигнете до различна група от хора при популяризиране на сайт .  Facebook и Twitter са най – популярните социални сайтове, така че задължително трябва да имате регистрация / страница и в двата. Освен тях можете да използвате също и YouTube, Google +, MySpace и  LinkedIn за популяризиране на сайт .social_media 2

Някои от социалните  медии са добри за специализирани цели. Например – въпреки, че Myspace не е толкова популярен като Facebook и Twitter и някои хора си мислят,че не е подходящ за популяризиране на сайт , но  този сайт е изключително полезен за хора промотиращи музика. Друга такава социална медия, която можете да използвате за популяризиране на сайт  е DeviantArt  за хора  на изкуството, които контактуват помежду си и може да се превърнат в потенциалните ви клиенти. В зависимост от това какъв сайт имате и какъв бизнес развивате, за популяризиране на сайт можете да търсите и разглеждате социални медии с такъв вид потребители  /членове, които биха се заинтересували от това, което предлагате.

Свържете вашият уеб сайт / блог с вашите акаунти и страници в социалните медии за популяризиране на сайт

При популяризиране на сайт чрез социалните медии, вие трябва да направите така ,че посетителите на вашият уеб сайт / блог да могат лесно да се свързват и намират  страниците ви в социалните медии. Трябва  да добавите бутони на социални медии, които да водят към страниците ви в тях и които ще позволяват на хората да ви последват незабавно и да харесват съдържанието на социалните ви страници.

social-media-icons-600

Трябва да добавите и бутони чрез които хората и потребителите да могат да споделят информация, съдържание и всичко, което им харесва от социалните ви страници. Това може да работи във ваша полза за популяризиране на сайт , като поставяте линкове и връзки в социалните ви страници, които да водят към сайта ви.

Споделяйте и поствайте връзки, които водят към най – новите ви публикации в сайта / блога ви. За популяризиране на сайт , обновявайте вашият Facebook статус със съдържание от уеб сайта ви и такова, което води към него.

Говорете с аудиторията за популяризиране на сайт чрез социалните медии

Единственият начин да имате резулатати от своето социално- медийно  популяризиране на сайт е да изградите взаимоотношения. Ако само изпращате множество промоции  и партньорски връзки рискувате да станете досадни и да изгубите фенове и последователи. За това при популяризиране на сайт освен споделянето на връзки , продукти и услуги е много важно да контактувате с последователите си , да бъдете ангажирани и в тяхна помощ. При интерес от тяхна страна, отговаряйте и коментирайте своевременно. Окуражавайте ги да оставят коментари и мнения в социалните ви страници, контактувайте с тях ,за да им покажете ,че сте сериозни и отдадени на това с което се занимавате. Друг начин за популяризиране на сайт е да се свържете с хора , да се присъедините към групи и страници в социалните медии,  свързани с вашата пазарна ниша и бизнес. Така можете да спечелите повече  последователи ,а от там и потенциални клиенти и по -голям успех при популяризиране на сайт, поради общите ви интереси. Не използвайте социалните си страници единствено да рекламирате и промотирате продукти и услуги, дори това да е крайната ви цел. Ако сте отзивчиви, дружелюбни  и полезни това ще работи по-добре за вашите дългосрочни печалби, отколкото ако сте прекалено фиксирани в рекламиране и промоции. Не забравяйте ,че хората в социалните медии са там предимно, за да общуват.

Силата на видео клип при популяризиране на сайт

Един от най – големите и популярни сайтове за целта е YouTube. Качване на клипче свързано със сайта ви /дейноста ви може да ви даде мощен тласък в популяризиране на сайт . Можете да направите клип с помоща на уеб камера, Powerpoint, специална програма, започвайки с нещо по просто като начало. Важно при популяризиране на сайт – когато правите клип не забравяйте да го оптимизирате с ключови думи и да поставите линк на уеб сайта ви в описанието.

youtube

За популяризиране на сайт ,трябва да направите всичко възможно да свържете вашият уеб сайт / блог с вашите страници в социалните медии. С нашите съвети на разположение се надяваме да сме ви улеснили в популяризиране на сайт . Ако използвате WordPress също има много plugins, които могат да ви помогнат да споделяте  постовете и публикациите си в социалните медии с цел популяризиране на сайт . За да имате резултати  в социално- медиината ви маркетингова стратегия трябва да бъдете активни. Не може просто да създадете страници с цел популяризиране на сайт и да публикувате там от време на време. Изисква се постоянство , което не отнема много време. Социално мединият маркетинг ви предлага много начини при популяризиране на сайт , да рекламирате и презентирате вашият бизнес и  уеб сайт / блог. И никога не забравяте при популяризиране на сайт , че трябва да бъдете фокусирани върху комуникацията ви с последователи, контакти, приятели и да го правите така ,че те  винаги да бъдат любопитни относно това, което имате да им предложите.

 

Кошница